Hold i nakken:

Hold i nakken er ofte meget smertefuldt, men er sjældent farligt De kan oftest behandles, så patienten er smertefri efter få behandlinger. Der er typisk konstante smerter og stivhed i en eller flere bevægeretninger i nakken.

I de slemme tilfælde, kommer der et skarp jagende smerte typisk ved bevægelse, men ikke altid. Skarpe jagende smerter er altid smerte fra et led i nakken (LINK til led/Muskel smerter) og her er smerter fra musklerne ubetydelig sammenlignet med smerter fra led.

Årsag til hold i nakken:

Den hyppigste årsag er et aflåst facetled i nakken – et såkaldt facetsyndrom. I visse tilfælde er det ikke facetleddet, der er den direkte årsag, men derimod at der er kommet en revne i en diskus.

Det er ofte blot en lille ”forkert bevægelse”, der udløser holdet – som regel om natten, eller  ved en skæv belastning.  Dog viser det sig tit, at patienten gennem længere tid har belastet nakken forkert og har haft lidt spændinger/myoser, inden det akutte hold et opstået. Fald og uheld kan også  resultere i hold i nakken. .

Vi ser ofte, at der har været flere meget kortvarige hold i nakken, inden den helt sætter sig fast. De mindre tilfælde forsvinder så hurtigt, at de ikke bliver behandlet, men i realiteten forsvinder de ikke helt – derimod vil de over tid medføre muskelspændinger og ledaflåsninger.  
                 

Behandling af hold i nakken:

På trods af de ofte mange smerter man har med hold i nakken, så er behandling næsten altid smertefri og mange bliver glædelig overrasket over hvor hurtigt smerterne aftager og hvor hurtigt nakkens bevægelser bliver genoprettet.

Effekten er ofte omgående hvad angår bevægelsen og smertelindring kommer altid indenfor få timer.

Åbningstider

Mandag: 08.00 - 18.00

Tirsdag:  08.00 - 17.00

Onsdag:  08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 15.30

Fredag:   08.00 - 12.00

Weekend: www.kiropraktorvagtsyd.dk

Priser og tilskud

Se priser for behandling

Gennem den offentlige sygesikring får du automatisk tilskud til alle behandlinger ved Otterup Kiropraktik.

Du kan også få tilskud gennem:

Sygesikring Danmark

Sundhedsforsikringer