Nakke/cervikogen hovedpine:

Nakke/cervikogen hovedpine har mange ligheder med spændingshovedpine og mange med nakkehovedpine har også spændingshovedpine.

Der er, som navnet antyder, tale om en hovedpine, der stammer fra nakken, og ofte vil symptomerne også starte med hovedpine fra nakken, trækkende op i baghovedet.

Nakkehovedpine er ofte kraftigere i intensitet end spændingshovedpine, og i modsætning til spændingshovedpine opstår den ofte allerede om morgenen.

Nakkehovedpine kan være udløst af låsninger eller fejlstillinger i nakkens led, hvilket medfører muskelspændinger i nakken. Tilligemed kan en ubalance i det vestibulær system medvirker at den ene side af nakken konstant er i spænd.

Da nakkens led og muskler er meget vigtige i stillingssansen, ser man tit, at patienter med nakkehovedpine har smerter ned langs nakken samt symptomer som svimmelhed, kvalme/utilpashed og synsforstyrrelser. Symptomer, som mange patienter forveksler med migræne.

BEHANDLING for hovedpine:

Behandling er som altid, afhængig af årsagen. Det kan være tale om et enkelt led i nakken der er fastlåst og her vil en simpel justering virker. Skulle problemet gendannes, kan der f.eks. skyldes ubalance i det vestibulær (balance) system (et menneske der hælder til venstre, når de står med lukkede øjne og samlede fødder, SKAL spænde i højre side af nakken for at holde sig oprejst ). Her vil simple øvelser, der i øvrigt virker omgående, få nakken til at slappe af.

Der er mange flere tilstande, helt ned til fejlagtig fodfunktion, der kan medvirke til nakkespænding.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at ringe til klinikken.

 

Åbningstider

Mandag: 08.00 - 18.00

Tirsdag:  08.00 - 17.00

Onsdag:  08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 15.30

Fredag:   08.00 - 12.00

Weekend: www.kiropraktorvagtsyd.dk

Priser og tilskud

Se priser for behandling

Gennem den offentlige sygesikring får du automatisk tilskud til alle behandlinger ved Otterup Kiropraktik.

Du kan også få tilskud gennem:

Sygesikring Danmark

Sundhedsforsikringer