Fodindlæg (orthotics)

Behandling Maatte Fod Gaa 470X265

Med fodindlæg kan du få korrigeret dine fødders stilling og bevægelse, så dine led og muskler kan arbejde korrekt sammen, og der skabes balance i hele kroppen.

Fødderne er den del af kroppen, der udsættes for størst belastning, når du står, går, løber og dyrker sport. Samtidig er fødderne kroppens fundament, og fejlstillinger her kan også påvirke kroppen længere oppe med skader i knæ, hofte, bækken, ryg og endda nakken.

Symptomer

Her i klinikken har vi mange års erfaring med at lave fodindlæg. Hvis vi kan se, at en patients gang er forstyrret af følgende, kan problemet ofte afhjælpes med fodindlæg:

  • For megen indad rotation (hyperpronation)
  • Forkert fodstilling
  • Nedsunken forfod
  • Hælspore eller langvarig overbelastning af hulfodssenen
  • Akillessenen 
  • Skinnebensbetændelse

Behandling

Behandlingen foregår ved en undersøgelse, hvor du som patient får scannet din gang ved at gå på en elektronisk fodplade. Den afmåler, hvor længe hver region i foden er i berøring med pladen, og hvor meget tryk hver region producerer.

Scanningen viser et tredimensionalt billede af, hvordan foden bevæger sig, som bliver gennemgået med patienten for at vurdere, om fodindlæg vil hjælpe på problemet.  

Kan fodindlæg hjælpe dig?

Hvad enten du er elitesportsudøver, motionist eller blot ønsker at anvende dem til hverdagsbrug, kan fodindlæg være relevante at benytte. Der findes altså mange forskellige typer af indlæg, hør nærmere om fodindlæggene i klinikken.  

Åbningstider

Mandag: 08.00 - 18.00

Tirsdag:  08.00 - 17.00

Onsdag:  08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 15.30

Fredag:   08.00 - 12.00

Weekend: www.kiropraktorvagtsyd.dk

Priser og tilskud

Se priser for behandling

Gennem den offentlige sygesikring får du automatisk tilskud til alle behandlinger ved Otterup Kiropraktik.

Du kan også få tilskud gennem:

Sygesikring Danmark

Sundhedsforsikringer